Κοπή πίτας του Ομίλου “Σαμαράς & Συνεργάτες” στην Αθήνα

23 Φεβρουαρίου 2023

Εξίσου επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση για την κοπή της πίτας  του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», Δημήτρης Σαμαράς, ιδιαίτερα συγκινημένος ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι τέτοιες διοργανώσεις -και μάλιστα μετά από 2 χρόνια λόγω της πανδημίας του COVID-19- κατά τις οποίες δίνεται η δυνατότητα να βρεθεί όλη η οικογένεια του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» είναι, ίσως, από τις πιο σημαντικές μέρες του χρόνου.

Ο κ. Σαμαράς, στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 31 χρόνια από την έναρξη της κοινής επαγγελματικής διαδρομής και ότι δεν ξεχνάει ούτε από που ξεκινήσαν, ούτε αυτούς που ήταν, αλλά και αυτούς που συνεχίζουν να είναι στο πλευρό μας από την αρχή αυτής της δημιουργικής μας πορείας, τα μέλη της οικογένειάς, του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες»:

Έπειτα, ο κ. Δημήτρης Σαμαράς έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή αναφέροντας: «Ήταν το 2010 όταν ανοίξαμε το πρώτο μας γραφείο στην Αθήνα, και δη στην οδό Συγγρού. Μπορεί χιλιομετρικά η απόσταση Συγγρού έως Πανεπιστημίου που βρίσκονται σήμερα τα γραφεία μας να είναι μικρή, ωστόσο η διαδρομή δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε δεδομένη, αφού την εποχή της μεγάλης κρίσης και των μνημονίων, εποχή που πολλοί όχι μόνο από τον κλάδο μας, αλλά και απ’ όλους τους παραγωγικούς τομείς τις χώρας δεν άντεξαν και δεν τα κατάφεραν, εμείς ήμασταν αυτοί που τολμήσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα και στην συνέχεια δικαιωθήκαμε.

Κάπως έτσι έγινε η αρχή, για να φτάσουν σήμερα, οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου μας, εταιρείες της Αθήνας, και κυρίως οι ανταγωνιστές μας, όχι μόνο να μας υπολογίζουν, αλλά πλέον να μας σέβονται!».

Εξάλλου, ο ίδιος αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που συμμετέχει ο Όμιλος επισήμανε: «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πετύχει πάρα πολλά. Σχεδόν σ’ όλα τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα της χώρας μας, αλλά και την ζωή των πολιτών, έχουμε σημαντικότατη συμβολή, είτε ως μελετητές, είτε ως επιβλέποντες, ως τεχνικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ασφαλείας, σύμβουλοι στρατηγικής, σύμβουλοι χρηματοδότησης και γενικά παρέχοντας πλήθος των υπηρεσιών των επτά εταιρειών του Ομίλου μας.

Επιπλέον, εκτός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που συμβάλλουν στην αλλαγή της χώρας μας, γνωρίζετε ότι συμμετέχουμε με διάφορους ρόλους και παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες σε πολλά Υπουργεία, Περιφέρειες, σε περισσότερους από 140 Δήμους σ’ όλη την χώρα, στα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το ΕΣΠΑ ή από το ΠΔΕ και γενικά από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Είναι τυχαίο που συμμετέχουμε σε έργα όπως το Μετρό, τα 14 αεροδρόμια της Fraport, στον TAP, στο mega project του Ελληνικού, στο project της απολιγνιτοποίησης, στα μεγαλύτερα έργα ενέργειας, στα έργα του ταμείου ανάκαμψης, στα λιμάνια, στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, όπως τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil, η Μυτιλιναίος, η Κοπελούζος, η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΔΑ, η ΕΔΑ, η ΤΙΤΑΝ, η Βιοχάλκο και σε πολλούς άλλους Ομίλους. Είναι τυχαίο που συμμετέχουμε ενεργά με όλες τις κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, στις μεγαλύτερες βιομηχανίες και που όλα αυτά τα έργα έχουν τη δική μας σφραγίδα, την δική σας γνώση και την δική σας συμμετοχή; Σίγουρα δεν είναι, ούτε τυχαίο, ούτε απλό.

Όλα αυτά που πετύχαμε, όλα αυτά που καταφέραμε και ενδεικτικά ανέφερα παραπάνω, οφείλονται σ’ εσάς, στις δικές σας προσπάθειες, στις δικές σας γνώσεις και στις δικές σας εμπειρίες.

Για την συμμετοχή σας σε όλα αυτά τα έργα που προανέφερα, πρέπει να αισθάνεστε πολύ περήφανοι, επειδή συμμετέχετε ουσιαστικά σε όλο αυτό το επιχειρηματικό γίγνεσθαι που συντελείται γύρω μας.

Δεν είμαστε όμως μόνο οι καλύτεροι, μόνο οι περισσότεροι, αλλά είμαστε και οι καλύτεροι της αγοράς. Να σας πω όμως και κάτι ακόμα; Οι προοπτικές για εμάς είναι πάρα πολύ καλές! Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, για όλους μας».

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους μετόχους των εταιρειών των ομίλων, την Δέσποινα Καρφοπούλου, τον Γιώργο Χριστοφορίδη, τον Θοδωρή Καριπίδη, τον Απόστολο Ζαχαριάδη, αλλά και τον Χρήστο Καμπέρη, καθώς και τον Δημήτρη Τσοκακτσίδη, διευθύνοντα Σύμβουλο της Pointers, για τη σημαντικότατη συμβολή τους στην πολύ θετική πορεία των εταιρειών που συμμετέχουν.

Περισσότερα από 150 στελέχη και συνεργάτες του Ομίλου δώσαν το παρών στην εκδήλωση, ο φετινός τυχερός της πίτας των μετόχων ήταν ο γενικός διευθυντής της «Γεωμελετητικής ΕΤΕ – Γεωπληροφορική & Έργα Υποδομής», Απόστολος Ζαχαριάδης, ενώ εκ των στελεχών αναδείχτηκαν άλλοι 4 τυχεροί.