Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες και πελάτες
Σε μια εποχή που όλα τα δεδομένα –οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά- αλλάζουν άρδην από απρόβλεπτες παραμέτρους, στον Όμιλο «Σαμαράς & Συνεργάτες» παραμένουμε σταθεροί στις αξίες και τη φιλοσοφία μας.

Η περσινή χρονιά -όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο- υπήρξε απρόβλεπτη, καθώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη πανδημία με αναπόφευκτες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες και τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Οι αντοχές εξαντλήθηκαν, οι ανάγκες και τα όνειρα επαναπροσδιορίστηκαν. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι ο Covid-19 είναι μια τεράστια ευκαιρία, που ανέδειξε τρία πράγματα:

Διαβάστε Περισσότερα
quote

Ο κοσμος ειναι
μια [συνεχης] αλλαγη, η ζωη ειναι
γεννημα φαντασιας

quote

Προφίλ Ομίλου

quote

Ο όμιλος σε Νούμερα

quote

Όραμα + Αξίες

Εταιρείες

Διασφάλιση Ποιότητας

Εταιρική και Kοινωνική Eυθύνη

Εγκαταστάσεις

30

χρόνια τεχνογνωσίας & εμπειρίας

7

Εταιρείες

280

Στελέχη

6000

Πελάτες

 

Ο Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και αποτελεί τη μεγαλύτερη και αρτιότερα στελεχωμένη μελετητική και συμβουλευτική ομάδα εταιρειών.

Αριθμεί 29 και πλέον χρόνια και διατηρεί γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ δραστηριοποιείται πολύ δυναμικά και εκτός Ελλάδος. Με πελατολόγιο που φτάνει τις 6.000 επιχειρήσεις, διεθνείς ομίλους, αλλά και φορείς του δημοσίου διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο 200 υπηρεσιών κάθε είδους και αντικειμένου, στον κλάδο της βιομηχανίας, των logistics, της ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών και του δημοσίου, που υποστηρίζεται καθημερινά από 280 μόνιμους επιστήμονες (InHouse) και 150 έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες ανά την Ελλάδα.

Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα το γεγονός ότι εξασφαλίζουμε ολοκληρωμένες λύσεις στη λογική του One stop shop από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωση κάθε έργου –από την επιλογή και την ωρίμανση ακινήτων, τις μελέτες και αδειοδοτήσεις, την επίβλεψη της κατασκευής και το project management, τις επιδοτήσεις και το business consulting μέχρι την υγεία και την ασφάλεια εργασίας και την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης /πιστοποιήσεις.

Ο Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη για τoυς μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους, τις μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις, αλλά και τα Υπουργεία, τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία του Ομίλου προβλέπει ότι η επιχειρηματική αριστεία είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός της αφοσίωσης στο όραμά μας και των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Δράσεις, που αναπτύσσουμε με διάθεση αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, με σεβασμό στην κοινωνία και στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με σκοπό την ενίσχυση της παιδείας και του πολιτισμού.

Στον Όμιλο Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» 29 χρόνια δίνουμε αξία στο έργο σας και στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι μαζί σας, για μια κοινωνία δυνατή και ενωμένη.

Όραμα

Η επιχειρηματική αριστεία και η διαρκής εξέλιξη των εταιρειών του Ομίλου μέσα από ένα πλαίσιο ηθικών αρχών, που επιτρέπουν και ευνοούν, παράλληλα, την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου.
Υποχρέωση μας η εξασφάλιση της υπεραξίας του έργου των επιχειρηματικών μας εταίρων και στόχος μας η διατήρηση της ηγετικής μας θέσης ως συμβούλων-μηχανικών στην ελληνική αγορά μέσα από ένα ασφαλές και ανταποδοτικό περιβάλλον για τα στελέχη μας.

Αρχές & Αξίες

• Άρτια νομοθετική και τεχνική γνώση και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ανά την Ελλάδα

• Συνέπεια, ταχύτητα και αξιοπιστία εξασφαλίζουν το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους πελάτες μας

• Διατήρηση και συνεχής αύξηση του πελατολογίου ως έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των πελατών και της αγοράς

• H εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού και ανάπτυξη των δυνατοτήτων και των δεξιοτήτων τους μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα επιστημονικής κατάρτισης

• Κανόνες επαγγελματικής και ηθικής δεοντολογίας, εχεμύθεια, υπευθυνότητα και ομαδικό πνεύμα

Why Us

• 29 χρόνια σχέση εμπιστοσύνης

• Άρτια νομοθετική και τεχνική γνώση και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ανά την Ελλάδα

• Το ανθρώπινο δυναμικό μας –280 μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, οικονομολόγοι, γιατροί εργασίας, διοικητικά στελέχη- αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο και επένδυση για το μέλλον

• Συνέπεια, ταχύτητα και αξιοπιστία εξασφαλίζουν το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους πελάτες μας

• Εξασφαλίζουμε ολοκληρωμένες λύσεις στη λογική του One stop shop από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωση κάθε έργου

• Διατήρηση και συνεχής αύξηση του πελατολογίου, είναι η έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των πελατών και της αγοράς

• Τεχνικός σύμβουλος στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους, σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια και άλλους θεσμικούς φορείς.

• Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία του Ομίλου εκφράζεται μέσα από τις δράσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τις οποίες αναπτύσσει με διάθεση αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, με σεβασμό στην κοινωνία και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και αρτιότερα στελεχωμένη μελετητική και συμβουλευτική εταιρεία στο βορειοελλαδικό και όχι μόνο χώρο. Βασιζόμενη στο τρίπτυχο γνώση – ποιότητα – συνέπεια παρέχει ολοκληρωμένες τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες (μελέτη, επίβλεψη και αδειοδότηση σύνθετων τεχνικών έργων), υποστηρίζοντας στην πράξη όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας, αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εδώ και χρόνια, λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια και άλλους θεσμικούς φορείς.

 

ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε. παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας Εργασίας, Ανάπτυξης Συστημάτων Διαχείρισης, Πιστοποίησης Προϊόντων και Οργάνωσης Επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Η DELTA ENGINEERING Ε.Τ.Ε. – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ προσφέρει υπηρεσίες σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, αναλαμβάνοντας την ολοκληρωμένη μελέτη, αδειοδότηση και επίβλεψη σύνθετων κτιριακών εγκαταστάσεων. Σήμερα, η Delta Engineering Ε.Τ.Ε – Σύμβουλοι Μηχανικοί ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της έχει δομήσει τη στρατηγική της ανάπτυξη γύρω από συγκεκριμένους τομείς, έχοντας ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στο εκτενές πελατολόγιό της.

 

Η LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. είναι εταιρεία παροχής και υλοποίησης συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάπτυξης και αύξησης αποτελεσματικότητας που δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Στόχος της είναι να συμβάλλει στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας και της δημόσιας διοίκησης, παρέχοντας καθετοποιημένα όλες τις λύσεις – υπηρεσίες που απαιτούνται για την ίδρυση, ανάπτυξη και εύρυθμη λειτουργία μιας εταιρείας ή οργανισμού, στο υψηλότερο επίπεδο που προσφέρονται στην αγορά. Επίσης, υποστηρίζει ολιστικά το δημόσιο τομέα φροντίζοντας για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή του τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνές γίγνεσθαι.

 

Η LEVER LEΑRNING Ι.Κ.Ε. παρέχει υπηρεσίες  εκπαίδευσης  και  ανάπτυξης  στελεχών,  με γνώμονα τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε επιχείρησης, που έχει ως στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των στελεχών και της ανταγωνιστικότητάς της. Οι υπηρεσίες της αναπτύσσονται σε τρεις βασικούς τομείς και ο συνδυασμός τους δημιουργεί μεθοδολογίες και πρακτικές για ουσιαστική βελτίωση των στελεχών και δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις επιχειρήσεις.

 

Η POINTERS PROPERTY SERVICES Α.Ε. αποτελεί μια πρότυπη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης, εκτίμησης και προώθησης ακινήτων, η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένους συνεργάτες από τον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο και απευθύνεται σε δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες ακινήτων, τράπεζες, ιδρύματα, κληροδοτήματα, Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (Α.Ε.Ε.Α.Π), Real Estate Investment Trusts (R.E.I.T.s) και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Η ΓΕΩΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Τ.Ε. – ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ αποτελεί μια εταιρεία τοπογραφικών εφαρμογών, η οποία στοχεύει στην υποστήριξη επενδυτών στο στάδιο του προσδιορισμού και της διασφάλισης της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς και της θεμελίωσης του ιδιαίτερου χαρακτήρα και της πολεοδομικής της ταυτότητας. Απασχολώντας πολυάριθμο και εξειδικευμένο προσωπικό τοπογράφων, πολεοδόμων και συγκοινωνιολόγων, με αξιοσημείωτη εμπειρία σε θέματα τοπογραφικής αποτύπωσης και βαθιά γνώση θεμάτων πολεοδομίας και επιστρατεύοντας παράλληλα καινοτόμα τεχνολογικά μέσα αιχμής, όπως η χρήση drone, η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους πελάτες της, ιδιώτες ή δημόσιους φορείς, μια καθολική γεωχωρική εκτίμηση της ακίνητής τους περιουσίας, καθώς και πλήρη τεχνική υποστήριξη σε όλα τα απαραίτητα βήματα και ενέργειες για την ωρίμανση ακινήτων ή πολεοδομικών ενοτήτων, προκειμένου για τη διασφάλιση του επιθυμητού τρόπου αξιοποίησης αυτών.

 

Συμβαδίζοντας με τις απαιτήσεις της αγοράς και έχοντας ως στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ο Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» λειτουργεί βάσει των προβλεπόμενων διεθνών προτύπων.

Πολιτική Ποιότητας-Περιβάλλοντος-ΥΑΕ-ΕΣ

Ο Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» είναι ένας από τους μεγαλύτερους και αρτιότερα στελεχωμένους μελετητικούς ομίλους στην Ελλάδα -με αντικείμενο από την επιλογή και την ωρίμανση ακινήτων, τις μελέτες και αδειοδοτήσεις, την επίβλεψη της κατασκευής και το project management, τις επιδοτήσεις και το business consulting μέχρι την υγεία και την ασφάλεια εργασίας και την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης /πιστοποιήσεις και γενικότερα παροχής ολοκληρωμένων τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού & δημόσιου τομέα.

Τόσο η Διοίκηση όσο και τα στελέχη του Ομίλου έχουν την πεποίθηση ότι η Πολιτική του Συστήματος Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας και Επιχειρησιακής Συνέχειας είναι μία σταθερή αξία και αποτελεί ένα ουσιαστικό μέσο για την εκπλήρωση του οράματός για την ανάπτυξη και εξέλιξη του Ομίλου, σύμφωνα με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς.

Ποιότητα για τον Όμιλο Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» σημαίνει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που να καλύπτουν τις προσδοκίες των πελατών.

Ο Όμιλος δεσμεύεται για:

 • Την ολοκληρωμένη και συστηματική κάλυψη των αναγκών των πελατών της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πετυχαίνοντας την πλήρη εξυπηρέτηση του πελάτη και την μέγιστη αποδοτικότητα για την εταιρεία.

 • Τη διατήρηση και ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης της στην αγορά και την περαιτέρω εξειδίκευση της στον τομέα των μελετών και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

 • Τη συμμόρφωση ως προς τις ισχύουσες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις.

Τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης και προαγωγής του επιπέδου της Ποιότητας, της Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία, της Περιβαλλοντικής μας συμπεριφοράς και της Επιχειρησιακής Συνέχειας της εταιρείας στην ελληνική επικράτεια μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης που εφαρμόζουμε σε εναρμόνιση με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 14001, ISO 22301, ISO 45001, ISO 50001 και ISO 27001.

Η υλοποίησή των παραπάνω θα επιτευχθεί μέσω:

 • Του καθορισμού μετρήσιμων στόχων για την Ποιότητα, το Περιβάλλον, την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία και την Επιχειρησιακή Συνέχεια και της συστηματικής παρακολούθησης της υλοποίησης τους.

 • Της διάθεσης όλων των απαραίτητων πόρων και αξιοποίηση των εξελίξεων της τεχνολογίας.

 • Της άρτιας οργάνωσης, εκπαίδευσης και εξέλιξης του προσωπικού και της παρότρυνσης για διαρκή βελτίωση προς τους συνεργάτες της.

 • Της παρακολούθησης κρίσιμων παραμέτρων, ώστε να εξασφαλίζεται ποιότητα, υγεία & ασφάλεια στην εργασία, ανάκαμψη από καταστροφή και πρόληψη της ρύπανσης σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων.

H διοίκηση του Ομίλου δεσμεύεται για τη διαρκή ανασκόπηση, αξιολόγηση και αναθεώρηση της πολιτικής στοχεύοντας πάντα στην ικανοποίηση των πελατών μας και στην τήρηση των απαιτήσεων που τίθενται από κάθε ενδιαφερόμενο μέρος.

Η αδιάκοπη προσπάθεια για συνεχή βελτίωση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και παροχή υπηρεσιών ολικής ποιότητας, αποτελεί δέσμευση του Ομίλου Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» και φιλοσοφία όλων των εργαζομένων της. Ο στόχος και η δέσμευση μας είναι «Ποιότητα σε όλα».

Πιστοποιήσεις

Tο εφαρμοζόμενο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης (ISO) αποτελεί πιθανότατα το πληρέστερο, που εφαρμόζει μελετητικός όμιλος στην Ελλάδα, καθώς αποτελείται από τα παρακάτω πέντε (8) επιμέρους συστήματα:

 1. Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001

 2. Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά ΙSO 14001

 3. Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας κατά ISO 22301

 4. Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών κατά ISO 27001

 5. Σύστημα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας κατά ΙSO 37001

 6. Σύστημα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας κατά ISO 39001

 7. Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία κατά ISO 45001

 8. Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης κατά ISO 50001

 9. Βεβαίωση Συμμόρφωσης σε Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού Covid-19

Δείτε όλα τα πιστοποιητικά

Στον Όμιλο «Σαμαράς & Συνεργάτες» στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας μας και εκτιμώντας ότι το έργο μας βρίσκεται σε άμεση αλληλεπίδραση με την πορεία και την εξέλιξη της κοινωνίας, μέσα στην οποία λειτουργούμε, προσπαθούμε να συνδράμουμε και να ενισχύουμε πρωτοβουλίες και ενέργειες, που σκοπό έχουν την κοινωνική συνεισφορά, καθώς και την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ο Όμιλος «Σαμαράς & Συνεργάτες» συμμετέχει ενεργά -μέσω επιλεγμένων δράσεων- και στηρίζοντας φορείς, ενώσεις και συλλόγους, οι οποίοι αποδεδειγμένα και ουσιαστικά προσφέρουν μέσα από το έργο τους. Προτεραιότητα μας υπήρξε εξ αρχής και παραμένει η στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αλλά και η συμβολή μας στη σταδιοδρομία και αποκατάσταση των νέων ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε, έστω και στο ελάχιστο στον τομέα της υγείας και δεδομένης της γενικότερης ανθρωποκεντρικής μας φιλοσοφίας ωρίμασε, πλέον, η σκέψη να δημιουργήσουμε τη δική μας Τράπεζα Αίματος των Εργαζομένων του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες».

Τα γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον εξοπλισμό, ώστε το ανθρώπινο δυναμικό να απολαμβάνει ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας εξασφαλίζοντας άμεσα τις βέλτιστες υπηρεσίες προς τους πελάτες.

Στη Θεσσαλονίκη ο Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο Limani Center, (26ης Οκτωβρίου 43), ενώ διατηρεί υπερσύγχρονα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Πανεπιστημίου 10, στο Σύνταγμα. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας καλύπτουν έκταση 4.500 τ.μ. και περιλαμβάνουν κλιματιζόμενους χώρους γραφείων, αίθουσες συνεδριάσεων και αίθουσες εκπαίδευσης.

Ο βασικός τεχνολογικός της εξοπλισμός -δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών, μηχανήματα και συσκευές γραφείου, έπιπλα- έχει επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια αξιοπιστίας και παραγωγικότητας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αποτελεσματικής λειτουργίας μιας σύγχρονης εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο.

Τα δίκτυα υπολογιστών διαθέτουν τα πιο εξειδικευμένα και σύγχρονα πακέτα λογισμικού, προγράμματα ασφάλειας και προστασίας των ηλεκτρονικών δεδομένων, ενώ προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις και στις ειδικές συνθήκες της εποχής προσφέρουν τη δυνατότητα για εργασία εξ αποστάσεις και τηλεδιασκέψεων.