Ο Διοικητής της ΤτΕ, καθ. Γιάννης Στουρνάρας, στη Θεσσαλονίκη

18 Μαρτίου 2019

 

Σε μια ακόμη ρεαλιστική αποτύπωση της πραγματικότητας προχώρησε και αυτή τη φορά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κεντρικός ομιλητής στο δείπνο εργασίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι συνολικά οι μεταρρυθμίσεις, που εφαρμόστηκαν από την αρχή της κρίσης έως σήμερα έφεραν αποτελέσματα και υποδηλώνουν ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, παραμένουν οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, ώστε να διασφαλιστεί η τακτική και με βιώσιμους όρους χρηματοδότηση του Δημοσίου από τις αγορές και να επιτευχθεί ένα βιώσιμο και εξωστρεφές πρότυπο ανάπτυξης. Ο ίδιος πρότεινε μεταξύ άλλων  αλλαγή στο μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, αλλά και υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», ενώ με τον πρόεδρο του Ομίλου, κ. Δημήτρη Σαμαρά είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.