Ο Όμιλος «Σαμαράς & Συνεργάτες» στο 7ο Sail for Pink

13 Μαΐου 2019

 

 

Ογδόντα πέντε στελέχη από τον Όμιλο «Σαμαράς & Συνεργάτες» «περπάτησαν» χτες, 12 Μαΐου στο Sail For Pink, στο οποίο η φετινή  προσέλευση ήταν διπλάσια από πέρσι!

Για 7η συνεχή χρονιά, ο Όμιλος συμμετείχε σ’ αυτήν την ιδιαίτερη διαδρομή αγάπης. Δεδομένου, εξάλλου, του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ως αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας μας δε θα μπορούσαμε να απέχουμε από μια τόσο σημαντική, κοινωνική δράση της πόλης μας.

Περπατήσαμε για να στηρίξουμε την Έφη –με το “ροζ μπλουζάκι”- που γνωρίσαμε μόλις χτες στη διαδρομή για το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου –το οποίο είχε οριστεί ως αφετηρία της πορείας. Για την Ευγενία, που μάθαμε πριν 2 χρόνια ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, αλλά και για τη Μαρία, που μετρά πλέον πάνω από μια δεκαετία δυνατή και επίμονη μαχήτρια της ζωής. Γιατί θα μπορούσαμε εμείς να ήμαστε αυτές.   

 

Γιατί το γεγονός πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, αν διαγνωστεί έγκαιρα, ήταν το μήνυμα, που κατάφερε να μεταφέρει χτες το 7o Sail for Pink σ’ όλη την πόλη –και ας ήταν ο τερματισμός το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τα εκατοντάδες μπαλόνια, που αφέθηκαν κάποια στιγμή ελεύθερα στον ουρανό, αλλά και το πλήθος του κόσμου δύσκολα περνούσαν απαρατήρητα.

Συντονισμένος, λοιπόν, στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” Ν. Θεσσαλονίκης μέσα από την εκδήλωσε μετέδωσε δίχως αμφιβολία ένα μήνυμα ζωής, δύναμης και αθλητισμού. Ιδιαίτερα σημαντικό, ότι πρώτη χρονιά φέτος υπήρχε Κινητή Μονάδα Μαστογράφου του Θεαγενείου, που έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν δωρεάν εξετάσεις.

 

Αξιοσημείωτη η παρουσία των αντρών στελεχών του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», που απέδειξαν ότι δεν πρόκειται για μια γυναικεία υπόθεση. Άλλωστε στην εξέδρα της διοργάνωσης, ανάμεσα στις γυναίκες που ανέβηκαν και αφηγήθηκαν την ιστορία τους, ήταν και ένας άντρας «επιζών».

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα έσοδα του Sail for Pink πραγματοποιούνται τα παρακάτω προγράμματα:

– Κλινική εξέταση Μαστού σε ανασφάλιστες γυναίκες
– 10 Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης Μελών
– Πρόγραμμα ενημέρωσης για την Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση σε Νέους
– Πρόγραμμα ενημέρωσης για την Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση σε Χώρους
– Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Μελών