Στελέχη της “Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί” στο “The BIM Conference”

12 Οκτωβρίου 2021

Στελέχη της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί», στο πλαίσιο της εταιρικής φιλοσοφίας για διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση, παρακολουθούν το «The BIM Conference», που διοργανώνεται σήμερα, από το Τεχνικό Επιμελητήριο και την BOUSSIAS.

✅Η επιταχυνόμενη εφαρμογή των ψηφιακών διαδικασιών και της τεχνολογίας Building Information Modeling (BIM) αναδεικνύεται σε απαραίτητο «εργαλείο» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου των κατασκευών. Ως τέτοιο η γνώση και η χρήση του θα είναι καθοριστική για τα έργα της επόμενης 20ετίας, καθώς αποτρέπει σημαντικά λάθη, υπερβάσεις κόστους – χρονοδιαγράμματος, συνεισφέρει σημαντικά στην εξοικονόμηση πόρων και καθιστά δυνατή την έξυπνη διαχείριση των υποδομών σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

✅Εξάλλου και ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννης δίνοντας το στίγμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ευρύτερου κλάδου των κατασκευών υπογράμμισε σχετικά: «Προωθούμε το BIM, που ήδη είναι απαιτητή η χρήση του στις μελέτες και την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και ουσιαστικά θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εφαρμογή του σε δεύτερο χρόνο σε όλα τα μεγάλα έργα κατ’ αρχήν».