55 φιάλες στην 1η Εθελοντική Αιμοδοσία του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες»

2 Οκτωβρίου 2020

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», καθώς σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ συγκεντρώθηκαν 55 φιάλες αίμα.

Όλοι οι συνεργάτες –και αυτοί που κατάφεραν να δώσουν αίμα, και όσοι δεν κρίθηκαν κατάλληλοι τη δεδομένη χρονική στιγμή, ακόμα και όσοι απουσίαζαν εκτός Θεσσαλονίκης για επαγγελματικές συναντήσεις ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα. Εξάλλου, πεποίθηση του Ομίλου υπήρξε εξ αρχής ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις  θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούν. Ότι οφείλουν να δραστηριοποιούνται και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Για αυτό ακριβώς το λόγο στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης υποστηρίζουμε δράσεις αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, σωματεία και ιδρύματα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» και πρόεδρος του Τμήματος 601 της ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Σαμαράς αναφέρει σχετικά: «Στις πρωτόγνωρες  συνθήκες, που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, ίσως, περισσότερο από ποτέ έχουμε συνειδητοποιήσει όχι μόνο τη σημασία της υγείας, αλλά και της πρόληψης. Και στο παρελθόν, στον Όμιλό μας, δυστυχώς, βιώσαμε όχι  μόνο δύσκολα ιατρικά περιστατικά, αλλά και την απώλεια αγαπημένων μας συνεργατών και φίλων.

Σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε, έστω και στο ελάχιστο στον τομέα της υγείας και δεδομένης της γενικότερης ανθρωποκεντρικής μας φιλοσοφίας ωρίμασε, πλέον, η σκέψη να δημιουργήσουμε τη δική μας Τράπεζα Αίματος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες». Είναι πολύ σημαντικό, όταν οι συνεργάτες σου αγκαλιάζουν τέτοιες δράσεις, όταν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν απλόχερα. Και τα δικά μας στελέχη αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το ανεπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, αλλά και τη διάθεση αλληλεγγύης και προσφοράς που τους διακρίνει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ίσως, και να μην είναι αρκετό σ΄ όλους όσους συμμετείχαν και προσπάθησαν τόσο από το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου όσο και από το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί η 1η πολύ επιτυχημένη μας Εθελοντική Αιμοδοσία, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στη Θεσσαλονίκη.  Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά και να καταφέρουμε να διοργανώνουμε δυο αιμοδοσίες ετησίως. Επειδή, ας μην ξεχνάμε ότι Δίνουμε Αίμα, Δίνουμε Ζωή».